Η τοποθεσία

διακοπές στο Ποσείδι

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΠΟΣΕΙΔΙ

Το Ποσείδι σήμερα αποτελεί τον πιο ενδιαφέροντα προορισμό στο ταξίδι μας στη Χαλκιδική και συγκεκριμένα στην εξερεύνηση στης Κασσάνδρας, του πρώτου ποδιού της προς τον Θερμαϊκό.

Λίγα λόγια για το Ποσείδι

Είναι ένα γραφικό ψαροχώρι που αγκαλιάζει το ακρωτήρι του Ποσειδιού. Μετά τη χερσόνησο της Σάνη, με θέα τον Θερμαϊκό και μόλις 4,5 ναυτικά μίλια από το Πήλιο, εκτείνεται η αμμώδης χερσόνησος του Ποσειδιού.

Είναι μια γλώσσα ξηράς, που τον χειμώνα καλύπτεται από τα ταραγμένα νερά του Θερμαϊκού και χάνεται στα κύματα, ενώ το καλοκαίρι που γαληνεύουν και αποσύρονται τα νερά, ξεπροβάλλει μια ξανθιά χερσόνησος.

Το μήκος της είναι 10χλμ και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες του χειμώνα, ξεπροβάλει το καλοκαίρι με διαφορετικό σχήμα.

Άλλοτε ευθεία λόγχη, άλλοτε δρεπανοειδής και άλλοτε σιγμοειδής. Δεξιά και αριστερά της αναδεικνύονται δύο μαγευτικές παραλίες, με λευκή άμμο και τουρκουάζ κρυστάλλινα νερά.

Εδώ όταν φυσάει ο γαρμπής ταράζεται η μία παραλία και ηρεμεί η άλλη. Το πλάτος της χερσονήσου είναι από 1 χλμ έως 50 μέτρα και δίνει την ευκαιρία στον κολυμβητή να μετακινείται με τον αέρα, σαν αποδημητικό πουλί από τη μία παραλία στην άλλη.

απολαυστε ενα

μοναδικο ηλιοβασιλεμα

Τα καιρικά παιχνίδια στο Ποσείδι είναι εξαιρετικά. Κάθε απόγευμα τραβιούνται τα νερά μακριά και η χερσόνησος πλαταίνει και το πρωί μικρό παλιρροιακό κύμα την βρέχει ξανά.

Την ημέρα χαίρεσαι την κρυστάλλινη θάλασσα και τα παιχνίδια του ήλιου στην λευκή άμμο και το απόγευμα ζει ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, από τα ωραιότερα στην Ελλάδα, με τον ήλιο να χάνεται πίσω από τον Όλυμπο και την θάλασσα να βάφεται στα χρώματα του ουρανού.

Το Ποσείδι συνδυάζει αμμώδη και βραχώδη βυθό στην άκρη του χωριού, με αποτέλεσμα να αποτελεί ψαρότοπο και ιδανικό βυθό για ψαροντούφεκο.

Το ψαροχώρι ξετυλίγεται από το ακρωτήριο έως την άκρη του κόλπου του Ποσειδιού, είναι πευκόφυτο και κλείνει με έναν πευκόφυτο λόφο στην άκρη του κόλπου.

Πάνω σε αυτόν τον λόφο, που τον χαϊδεύει η θάλασσα, είναι σπαρμένα τα σπίτια Poseidi Villas.

Δραστηριότητες

icon footer
Beach Bar

5 beach bar σας περιμένουν στην παραλία του χωριού, με φρέσκους χυμούς και λαχταριστά ποτά

icon footer
Φαγητό

Στο Ποσείδι μπορεί να φάει κανείς φρέσκο ψάρι στις 3 τοπικές ψαροταβέρνες και στα 10 τοπικά restaurant.

icon footer
Nightlife

Το βράδυ τα 2 bar του χωριού ζωντανεύουν και προσφέρουν αξέχαστες βραδιές δίπλα στην θάλασσα με θέα τα άστρα και το φεγγάρι.

icon footer
Αμμώδης λόγχη

Όσοι δεν επιθυμούν τις ανέσεις των beach bar και διαθέτουν αυτοκίνητο 4x4, αξίζει να επισκεφτούν για μπάνιο την αμμώδη λόγχη.

Φωτογραφίες